Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Federația Rusă, despre situația de criză politică din Republica Moldova

© Sputnik / Сергей Гунеев / Trecere la banca de fotografiiDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Moscova acordă o importanță sporită relațiilor cu Chișinăul, a declarat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Peskov comentând situația politică din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Moscova acordă o mare importanță relațiilor cu Chișinăul, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, fiind întrebat despre situația politică internă din Republica Moldova.

“Poziția oficială a Rusiei a fost exprimată în declarația Ministerului Afacerilor Externe, făcut publică astăzi. Acolo se spune despre disponibilitatea de a conlucra cu noul guvern. S-a subliniat importața pe care o acordăm dezvoltării relațiilor cu Moldova”, a declarat Peskov în cadrul unui briefing.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Nu-mi atingeți familia, eu asta n-am să v-o iert! - Video

Anterior, și Ministerul rus de Externe venise cu un mesaj în care indica că Moscova salută formarea unei majorități parlamentare și alegerea unui nou guvern și se arată dispusă să coopereze cu noile organe ale puterii din Moldova pentru restabilirea relațiilor reciproc avantajoase între cele două țări, în conformitatea cu Tratatul de prietenie și cooperare din 2001.

„Mizăm pe o normalizare rapidă a situației la Chișinău în interesul tuturor cetățenilor moldoveni și a dezvoltării progresive a țării”, se spune în mesajul MAE de la Moscova.

Diplomația rusă mai subliniază că “singura cale de depășire a crizei politice interne este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice general acceptate”.

Fluxul de știri
0