Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Democrații încep campania de colectare a semnăturilor pentru demiterea lui Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariDualitate a puterii la Chișinău: Imagini din cele două tabere politice
Dualitate a puterii la Chișinău: Imagini din cele două tabere politice - Sputnik Moldova
Abonare
Campania a fost lansată întru realizarea cerinţelor celor 30 de mii de oameni, care la 9 iunie 2019 au participat la un protest paşnic, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru apărarea constituţionalităţii şi au adoptat Rezoluţia pentru Apărarea Ţării.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Partidul Democrat din Moldova (PDM) anunță că iniţiază campania de colectare a semnăturilor în toată ţara ”pentru demiterea lui Igor Dodon, pe motiv de trădare de Patrie, finanţare ilegală din exterior a PSRM şi uzurpare a puterii în stat”.

Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Președintele Dodon a anunțat două măsuri ca "Plahotniuc să plece"

Potrivit unui comunicat al formațiunii, campania a fost lansată întru realizarea cerinţelor celor 30 de mii de oameni, care la 9 iunie 2019 au participat la un protest paşnic, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru apărarea constituţionalităţii şi au adoptat Rezoluţia pentru Apărarea Ţării.

”Pentru a-şi pune în aplicare planul de vânzare a ţării, Igor Dodon împreună cu socialiştii şi Blocul ACUM  au întreprins o tentativă de lovitură de stat”, se menționează în textul PDM.

Partidul Democrat din Moldova anunță că va continua acţiunile legale până va fi îndeplinită dorinţa cetăţenilor ca ”preşedintele devenit nelegitim, Igor Dodon, să demisioneze din funcţie”.

”Îi solicităm lui Igor Dodon să nu se mai agațe cu disperare de putere, să demisioneze şi să meargă la judecata poporului, în cadrul alegerilor prezidenţiale anticipate”, se spune în mesajul PDM.

Fluxul de știri
0