Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Dodon a anunțat două măsuri ca "Plahotniuc să plece"

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința parlamentului 08 iunie 2019
Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a declarat astăzi în cadrul unui briefing ținut în Parlament că există două pârghii la care vor recurge partidele ce au constituit majoritatea parlamentară pentru a-l determina pe "Plahotniuc să plece", adică pentru a prelua de fapt puterea în stat.

CHIȘINĂU, 9 iun - Sputnik. Președintele Igor Dodon că era și de așteptat ca guvernarea PDM să nu accepte să accepte să plece de la putere.

"Cei care pe parcursul ultimilor ani nu vor să cedeze puterea în Republica Moldova… era și de așteptat. Eu nu cred că cineva credea că Plahotniuc o să plece", a spus Dodon.

În aceste condiții, spune Dodon, "sunt mai multe soluții pentru a depăși situația din țară".

Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Societate
Se întâmplă acum în centrul Capitalei: Sute de oameni au venit să protesteze - Video

O soluție ar fi, în opinia lui Dodon, protestele. Dodon spune că sunt foarte mulți oameni care chiar astăzi au vrut să vină în Capitală din proprie voință, nu impuși cum au fost cei care au venit astăzi în Piață, adică simpatizanții PDM. 

"Există mesaje ale susținătorilor noștri să vină chiar astăzi la miting. Dar pentru a nu se ajunge la destabilizare, noi le-am zis să stea acasă lângă familie. Dacă vom chema sau nu oamenii în stradă în zilele următoare, vă vom anunța. Procesul a început. Ce a fost până acum nu va mai fi. Avem câteva soluții: să chemăm oamenii în stradă, dar nu astăzi, când sunt și cei ai PD-ului în stradă", a spus șeful statului.

A doua soluție anunțată de Dodon este "presiunea din partea partenerilor externi din Est și din Vest".

"În ultimele 24 de ore au venit mai multe mesaje de încurajare din partea partenerilor externi", a declarat Dodon.

Fluxul de știri
0