Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Situația tensionată din Moldova: Mesajul Confederației Naționale a Sindicatelor

© Sputnik / Evgheni PanasencoCNSM
CNSM - Sputnik Moldova
Abonare
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova vine cu un apel către membrii de sindicat.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. CNSM s-a adresat membrilor de sindicat și se pronunță pentru depășirea crizei politice prin respectarea supremației Constituției Republicii Moldova, statului de drept și păcii civice.

„Ne dorim să fie respectate drepturile constituționale ale cetățenilor și să nu se admită ciocniri civice în funcție de orientările politice, iar instituțiile statului să funcționeze în regim normal”, se menționează în apelul CNSM.

Prima ședință a Guvernului condus de Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Primul discurs al noului premier: Iată ce a declarat Sandu în prima ședință a Guvernului

Totodată, CNSM pledează univoc pentru integritatea statului de drept și consolidării societății democratice în Republica Moldova.

„Afirmăm necesitatea asigurării stabilității sociale și politice a Republicii Moldova, continuarea parcursului european, implementarea Acordului UE-RM, continuarea reformelor pentru prosperitatea țării și bunăstării cetățenilor. Facem apel la calm și ordine publică, dialog constructiv între forțele politice. Ne adresăm către cetățenii Republicii Moldova să fie solidari și să nu admită dezbinarea țării. Mai presus decât pacea civică și un stat de drept nu poate fi nimic”, se menționează în mesajul CNSM.

Fluxul de știri
0