Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Caz tragic la Orhei: O fată s-a înecat în Răut

© Photo : Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIСпасатели ведут поиски утонувшей девочки
Спасатели ведут поиски утонувшей девочки  - Sputnik Moldova
Abonare
O adolescentă s-a înecat în râu, iar sora ei mai mică a fost salvată în ultimul moment de un pescar. Fetele pășteau vitele pe malul Răutului.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik, E.L. O adolescentă de 12 ani s-a înecat duminică, 9 iunie, în Răut. Salvatorii i-au găsit corpul neînsuflețit la 10 iunie, după anevoioase căutări subacvatice.

Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Viața are prioritate: Stop tragediilor provocate de înec

Corpul neînsuflețit al fetei fost găsit la o distanță de 5 km de presupusul loc al înecului, în apropierea localității Ciocâlteni, Orhei, potrivit informațiilor oferite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Fata de 12 ani s-ar fi înecat în timp ce se afla la păscut vitele pe malul Răutului, împreună cu sora ei mai mică, de 8 ani. Și a doua fată s-ar fi aflat în pericol de înec, însă ar fi fost salvată de un pescar, potrivit informațiilor preliminare.

Pescarul le-a declarat oamenilor legii că, la un moment dat, a observat-o pe fată în apele râului, făcând eforturi să se mențină la suprafața apei, iar el i-a sărit în ajutor și a scos-o din apă. Copila, care-și pierduse cunoștința, a fost resuscitată și transportată la spital de serviciul medical de urgență, chemat la fața locului.

Sora ei mai mare, de 12 ani, a fost data dispărută, iar salvatorii din Orhei au început căutările subacvatice încă de duminică.

Organele de drept investighează circumstanţele cazului.

Fluxul de știri
0