Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția lui Ceban la explicația CC: Tentativă de uzurpare a puterii de stat

© Sputnik / Miroslav RotariIon Ceban
Ion Ceban  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
”Astăzi este o zi decisiva”, a declarat Ion Ceban, în vederea depășirii crizei politice - iar decizia Curții Constituționale o consideră drept ”tentativă de lovitură de stat”.

CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Curtea Constituțională a venit cu explicații privind data limită de formare a Guvernului. Deputatul socialist Ion Ceban consideră că decizia de astăzi este o tentativă de lovitură de stat.

”Consideram decizia Curții Constituționale de ieri drept tentativa de uzurpare a puterii în stat. Fracțiunea PSRM în deplina componenta, 35 de deputați, se afla în Parlamentul Republicii Moldova pentru a continua discuțiile cu BLOCUL ACUM în vederea depășirii crizei politice. Astăzi este o zi decisiva”, as scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a desfășurat astăzi ședința fracțiunii parlamentare.

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Ultima Oră: Dodon nu semnează decretul de dizolvare a Parlamentului - Video

Totodată, astăzi președintele Dodon a organizat o conferință de presă în care a anunțat că nu va semna astăzi decretul de dizolvare a Parlamentului.

Totodată, Dodon i-a îndemnat pe cetățeni să nu iasă la proteste și să nu blocheze instituțiile statului. Potrivit lui, ”situația este una foarte complicată și gravă.

”Suntem în preajma unei destabilizări masive din Republica Moldova. Stați acasă cu familiile. Nu trebuie să fiți carne de tun”, a precizat Dodon.

Fluxul de știri
0