Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Plahotniuc: În toamnă, alegeri parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidențiale

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Partidul Democrat nu este dispus să cedeze în fața noii alianțe politice PSRM-PAS-PPDA. Liderul democraților a iești în fața presei aducând acuzații grave noii majorități parlamentare.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. În ieșirea sa în fața presei de la ora19:00, liderul Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, a adus acuzații grave președintelui Igor Dodon și Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. El a spus că ceea ce se întâmplă în Parlament constituie "o tentative de uzurpare a puterii de stat" sau chiar "o evidentă lovitură de stat".

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Ceea ce se întâmplă în Parlament este salutat și de Rusia, și de SUA

Plahotniuc a mai spus că Igor Dodon și PSRM nu mai legitimitatea să participe la guvernare țării pentru că au fost finanțați din afară, ceea ce constituie o gravă infracțiune.

De aceea, PDM cere nu doar alegeri parlamentare anticipate, dar și demisia lui Igor Dodon și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate concomitent cu cele parlamentare. Potrivit lui Vladimir Plahotniuc, acest lucru ar urma să aibă loc în toamna acestui an.

În altă ordine de idei, Vladimir Plahotniuc a declarat că Igor Dodon a negociat cu el formarea unei alianțe de guvernământ și aceasta era ca și făcută dacă democrații acceptau federalizarea Republicii Moldova.

În concluzie, Vladimir Plahotniuc a menționat că acum Republica Moldova are o guvernare interimară – guvernul lui Pavel Filip și un parlament nefuncțional.

Fluxul de știri
0