Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Ceea ce se întâmplă în Parlament este salutat și de Rusia, și de SUA

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
”Gata, schimbarea a început”, a exclamat președintele Igor Dodon, precizând că ceea ce se întâmplă în Parlament este salutat și de Rusia și de SUA.

CHIȘINĂU, 8 iun - Sputnik. Președintele Republicii Moldova a declarat pentru jurnaliștii Sputnik Moldova care urmăresc evenimentele care au loc în Parlament că își dorește ca viitorul Guvern să fie acceptat de toți, de toate forțele politice din Parlament, și de dreapta, și de stânga.

Лидер PAS Майя Санду на митинге в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu, desemnată prin decret de Igor Dodon la funcția de prim-ministru

"Vreau ca următorul guvern să fie apreciat și acceptat de toți și asta facem. Eu cred că ceea ce se întâmplă astăzi este o victorie națională, un compromis între politicienii care niciodată nu voiau să ridice mâna, dar astăzi noi am stat alături și cu Maia Sandu, și cu Andrei Năstase, și cu toți cei de dreapta. Și cei de stânga, și cei de dreapta au înțeles că acesta este un compromis național. Eu mă mândresc că noi, totuși, în Republica Moldova am dat dovadă că putem să trecem peste niște ambiții personale, peste niște lucruri foarte înguste, în ceea ce ține de geopolitică, de identitate, noi suntem foarte diferiți, unii cred într-un fel, alții altfel, dar ne unește dorința de a schimba lucrurile în Republica Moldova. Și dacă o să ne uităm la tot ce a fost în ultimele zile, săptămâni, luni, ani, noi nu vom putea duce aceste schimbări până la capăt. Nouă o să ne arunce informații despre cei de dreapta, celor de dreapta despre noi. Așa a fost tot timpul", a declarat președintele Dodon.

Конституционный суд  - Sputnik Moldova
Politică
CC a declarat neconstituționale deciziile adoptate de noua majoritate parlamentară

Igor Dodon a fost întrebat cum va acționa noua majoritate parlamentară după ce membrii Curții Constituționale au declarat drept neconstituționale toate deciziile noii majorități parlamentare. Șeful statului a lăsat să se înțeleagă că acest lucru va fi compensat de faptul că noua putere se bucură de recunoașterea și sprijinul marilor puteri.

"Important este faptul că noi avem o recunoaștere externă în acest sens, vedeți aici toți ambasadorii. Este salutat procesul ce are loc în Parlament de către partenerii principali: și de Federația Rusă, și de Statele Unite, ați văzut comentariile ambasadelor", a spus el.

Totodată, el a venit cu un avertisment către membrii Curții Constituționale.

"Celor de la Curtea Constituțională eu le-aș sugera Gândiți-vă bine ce faceți. Gata schimbarea a început", a declarat șeful statului.

Fluxul de știri
0