Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Cel mai probabil, vom avea alegeri parlamentare anticipate

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a declarat, după ședința Consiliului Republican al PSRM, că cel mai probabil în Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Dodon a precizat că până în acest moment socialiștii nu au primit un răspuns clar de la ACUM că aceștia acceptă condițiile înaintate de socialiști de constituire a unei alianțe de guvernământ PSRM-ACUM.

El a spus că socialiștii din start și-au dorit o alianță cu cei de dreapta, cu blocul ACUM, dar nu cu PDM. Dar ACUM, cel puțin unele componente ale acestui bloc, nu a acceptat cele trei condiții ale socialiștilor: instalarea unui președinte de parlament socialist, sunt categoric împotrivă a PSRM să le acorde anumite ministere și nu dorește să restituie competențele pentru președinte de până la alegerea în această funcție a lui Igor Dodon.   

Dacă teoretic Dodon mai admite că ar putea avea loc a înțelegere între PSRM și ACUM, atunci o alianță PDM-PRSM este, în opinia lui, exclusă.  

"Nici nu am negociat cu PDM. Nu avem de gând din start să facem coaliție cu PDM. Ori coaliție cu cei de dreapta, cu ACUM sau alegeri parlamentare anticipate", a spus el.

Fluxul de știri
0