Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vacanța 2019: La ce tabără să ne ducem copiii

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaДетский оздоровительный лагерь "Бригантина" в Крыму
Детский оздоровительный лагерь Бригантина в Крыму - Sputnik Moldova
Abonare
A început vacanța de vară pentru copii, o vacanță cu o durată de trei luni, în care părinții caută diverse posibilități pentru a le găsi ocupații copiilor. Una dintre acestea se referă și la taberele de odihnă. Sputnik vă prezintă ofertele pentru Chișinău și costul biletelor în taberele de odihnă pentru copii.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Aproape 16 mii de elevi din municipiul Chișinău se vor odihni vara aceasta în taberele de odihnă din oraș și în cele din afara Capitalei. Potrivit datelor prezentate de Primăria Chișinău, de săptămâna aceasta, și-au deschis ușile 20 de tabere cu sejur de zi, unde timp de 15 zile, până la 21 iunie, se vor odihni 1730 copii.

Prețul biletelor în taberele de odihnă

Costul biletului este de 1550 de lei, din care părinții vor achita doar 310 lei sau 20 la sută din cost. Totodată, 356 de elevi vor beneficia de sejururi gratuite în tabere.

Plajă - Sputnik Moldova
Societate
Vacanța 2019: Moldovenii pot ajunge la mare cu 180 de lei

Peste 300 de elevi de la Gimnaziul-internat nr. 3 se vor odihni toată vara, tradițional, în taberele ”Cireșarii” și ”Alunelul”.

În taberele din afara Capitalei, aflate în gestiunea Direcției generale educație, tineret și sport din sectoare:  "Poienița Veselă" ,"Alunelul" și "Cireșarii" se vor odihni 6000 de elevi. Activitatea acestor instituții va începe în prima decadă a lunii iunie.

Taberele arendate din afara orașului își vor începe activitatea conform orarului stabilit de administrație și vor asigura activități pentru 4385 de elevi, inclusiv 748 de copii se vor odihni gratut la tabără. Suma alocată din bugetul municipal pentru aceste instituții este de 7,13 milioane de lei.

În taberele cu profil sportiv se planifică organizarea odihnei pentru 3470 de persoane, cu alocații de la bugetul municipal în sumă de 3,52 de milioane de lei.

În mod prioritar, locuri în taberele de odihnă în sezonul estival se acordă copiilor care provin din familii în dificultate, monoparentale, părinţii cărora au participat la luptele de pe Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl, copii care au obținut rezultate excelente la învățătură, sportivi.

În acest an, Primăria Chișinău a alocat din buget 30 de milioane de lei pentru organizarea odihnei de vară a copiilor.

Fluxul de știri
0