Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Dialogul Rusia – NATO mai poate reveni pe un făgaș constructiv

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova
Abonare
Oportunitățile de restabilire a dialogului între Rusia și NATO nu au fost epuizate, consideră ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Oportunitățile de readucere a dialogului între Rusia și NATO pe un făgaș constructiv nu au fost consumate, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

Заседание Совета министров иностранных дел СНГ - Sputnik Moldova
Rusia
Lavrov: Decizia lui Trump, sporește riscurile în Orientul Apropiat

”Oportunitățile readucerii dialogului Rusia-NATO într-un făgaș constructiv încă nu au fost consumate. Partenerii trebuie să respecte cu strictețe obligațiile pe care și le-au asumat la summiturile OSCE și Rusia – NATO de a nu-și consolida propriile securități în detrimentul altor părți, a declarat oficialul într-un interviu oferit publicației bulgare “Viața Internațională”.

“Întotdeauna Am avut deschiderea pentru o cooperare în contracararea terorismului internațional, traficului de droguri, criminalității cibernetice, altor amenințări reale, nu cele inventate”, a adăugat Lavrov.

Potrivit ministrului, relațiile între Rusia și Organizația Tratatului Atlanticului de Nord au intrat în faza unei crize prelungite.

“Cei din NATO s-au dovedit a fi nepregătiți pentru o activitate de formare în spațiul euroatlantic a unei arhitecturi de securitate echitabile și indivizibile. S-a orientarea spre descurajarea țării noastre, la mutarea liniilor de separare spre Est. Extinderea continua a alianței, sporirea potențialului ei la frontierele rusești, amplasarea sistemelor de apărare antirachetă ale SUA – toate acestea au provocat o criză serioasă de încredere, o escaladare a tensiunilor politico-militare în spațiul euroatlantic”, a menționat Lavrov.

Fluxul de știri
0