Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Topul destinațiilor turistice: Unde mergem la mare vara aceasta

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Juraveli
Alexandru Juraveli - Sputnik Moldova
Abonare
Și în această vară, plajele din Turcia sunt în topul preferințelor. Cât scot din buzunare turiștii moldoveni pentru un sejur pe litoralul Mării Mediterane.
Topul destinațiilor turistice: Unde mergem la mare vara aceasta

Ca și în anii precedenți, în acest an, litoralul din Turcia se află în topul preferințelor moldovenilor. Pentru un sejur de șase nopți în această țară, moldovenii scot din buzunare cel puțin 500 de euro pentru o persoană, spune Alexandru Juraveli, proprietarul unei agenții de turism din Moldova.

”Dacă vorbim despre preferințele turiștilor din Moldova, ca în fiecare an prevalează destinația Turcia. De ce, pentru că dacă ne uităm peste raportul calitate-preț, este cea mai optimă variantă. Anul trecut, aproximativ 95 de mii de moldoveni s-au odihnit în Turcia. Urmează Bulgaria, Grecia, Egiptul și România. Acest trend s-a păstrat și în acest an”, spune Alexandru Juraveli.

Cert este că cei care au ales să meargă în Turcia în luna mai, au prins oferte foarte bune.

”În Turcia au fost oferte foarte bune pentru luna mai, de la 350 de euro. Aici vorbim de șase nopți în hotele de patru stele. În lunile iunie, iulie august, un sejur în această țară costă în jur de 600 de euro de persoană”, adaugă Alexandru Juraveli.

Plajă - Sputnik Moldova
Societate
Vacanța 2019: Moldovenii pot ajunge la mare cu 180 de lei

Și litoralul Bulgariei este la mare căutare în rândul moldovenilor.

”În Bulgaria este ceva mai ieftin. Aici transportul este ieftin, la fel și hotelurile. Anul trecut, aici s-au odihnit aproximativ 65 de mii de moldoveni. Și anul acesta cererea este mare”, adaugă Alexandru Juraveli.

Mulți moldoveni preferă și Egiptul, chiar dacă temperaturile sunt extrem de mari în perioada verii.

”Oamenii preferă Egiptul pentru piramidele de aici, dar și alte obiective turistice care nu le găsim în altă parte”, adaugă Alexandru Juraveli.

Potrivit datelor oficiale, anul trecut, peste 264 de mii de moldoveni au apelat la serviciile agenţiilor de turism, pentru sejururi în străinătate. Cifra este în creştere cu aproape 15% față de 2017.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0