Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Consumul acestei substanțe ne poate ajuta să rămânem tineri

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaMâncare - Imagine Simbol
Mâncare - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O alimentaţie bine structurată poate nu numai să ne îmbunătățească sănătatea, dar și să încetinească procesul de îmbătrânire și să ne prelungească tinerețea, informează portalul Medikforum.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Potrivit unui grup de cercetători germani și americani, există o substanță care poate încetini îmbătrânirea. Este vorba de hidrochinonă, care previne procesele de oxidare ale celulelor.

Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Sfaturile nutriționistului: Alimente de post care îți pun silueta în pericol

În plus, acest efect poate fi obținut numai prin combinarea acestei substanțe cu zincul. Drept rezultat, această combinaţie creează o apărare naturală a celulei împotriva superoxizilor. Superoxizii sunt un produs secundar al respirației celulare. Aceasta duce la îmbătrânirea organismului. De asemenea, joacă un rol important în dezvoltarea anumitor boli: inflamații, cancer, boli neurodegenerative (cum ar fi Alzheimer, Parkinson etc.), potrivit studiului, citat de Sputnik France.

Rezultatele studiului arată că hidrochinona se găsește în cantități mari în cafea, ceai și ciocolată. Astfel, consumul acestora ne menţine mai tineri.

Totuşi, trebuie să fim vigilenţi și să consumăm în același timp zilnic zinc, 11 mg pentru bărbați și 8 mg pentru femei. Pentru aceasta, trebuie să includem în alimentaţie nuci, pește și fructe de mare, cereale, pâine, precum și legume.

Hidrochinona este prezentă și în vin, dar cercetătorii subliniază că, în acest caz, alcoolul neutralizează complet efectul benefic al compusului organic. Aşadar, nu sperați că vinul vă poate ajuta să vă mențineți în formă mai mult timp. Mai mult, alcoolul, în general, este dăunător pentru sănătate.

În plus, nutriționiștii recomandă includerea în alimentaţie a pepenelui verde și iaurtului natural. Pepenele verde este o sursă bogată de licopen, un antioxidant care menţine sănătatea și tinereţea pielii. Iaurtul vindecă microflora intestinală, întăreşte sistemul imunitar și protejează celulele organismului împotriva îmbătrânirii.

Frigider - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Oameni de știință: Aceste alimente pot prelungi viața şi se găsesc în orice frigider

De asemenea, experții vorbesc despre importanța includerii a cel puțin două porții de pește gras pe săptămână pentru a reduce riscul deteriorării funcţiilor cognitive.

Printre alte alimente care pot prelungi tinereţea sunt afinele și portocalele, care au o concentrație de vitamine și microelemente benefice pentru piele.

Avocado și broccoli bogate în acizi grași trebuie să fie, de asemenea, prezente în dietă, acestea contribuind la producerea de colagen.

Pe de altă parte, alte alimente pot accelera schimbările care se produc, odată cu vârsta, în organismul unui individ. Dintre acestea, nutriționiștii menţionează zahărul, alcoolul, aditivii chimici și produsele care conțin grăsimi saturate.

Fluxul de știri
0