Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Sfaturile nutriționistului: Alimente de post care îți pun silueta în pericol

© Sputnik / Miroslav RotariLuminița Suveică
Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada Postului Mare este important să vă construiți un meniu alimentar sănătos și echilibrat pentru a evita surplusul de greutate.
Sfaturile nutriționistului: Alimente de post care îți pun silueta în pericol

Multe persoane tind să asocieze perioada de post cu o cură de slăbire, însă adesea aceștia se pomenesc cu câteva kilograme în plus. Oamenii sunt tentați să procure diverse produse de post care conțin multe calorii și le dăunează sănătății.

"Oamenii consumă produse de post cum ar fi: salamuri de post, maioneză, pateu și alte alimente care sunt dăunătoare și care, de fapt, îi fac să adauge în greutate. Aceste produse conțin multe adaosuri și au un impact negativ asupra organismului", a spus nutriționista Luminița Suveică.

Nutriționista le recomandă oamenilor să se abțină de la aceste tentații și să înlocuiască produsele cu alimente ce conțin vitamine și care le vor asigura energie pe tot parcursul zilei.

"Consumați produse care conțin proteine: leguminoase, ciuperci, mazăre, precum și produse ce conțin grăsimi vegetale: nuci, alune sau semințe. Consumați fructe și legume de sezon", a subliniat Suveică.

Totodată, Luminița Suveică atenționează să nu faceți exces de pâine și produse de panificație. O alimentație sănătoasă se asigură prin diversitatea alimentelor și consumul moderat al acestora, fără a depăși nevoile energetice ale organismului.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0