Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întrevedere de rang înalt: Vladimir Putin și Xi Jinping - negocieri la Moscova

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Xi Jinping
Vladimir Putin și Xi Jinping - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin și Xi Jinping vor discuta la Moscova despre problema acordului nuclear cu Iranul și situația din peninsula Coreeană, a anunțat consilierul președintelui rus, Iurii Ușakov.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Președintele Chinei, Xi Jinping a ajuns la Moscova, informează RIA Novosti. Avionul liderului chinez a aterizat la aeroportul Vnukovo-2 din Moscova la 12.00 ora locală. Liderii Rusiei și Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping, în cadrul întrevederii în Rusia vor face un schimb de opinii care vizează acordul nuclear cu Iranul, potrivit consilierului președintelui rus, Iurii Ușakov.

Negocierile între Putin și Xi Jinping au loc miercuri, 5 iunie, într-un format restrâns și extins. Cei doi lideri vor participa la recepția organizată cu prilejul vizitei lui Xi Jinping, iar seara vor pleca la Teatrul Bolshoi, unde vor avea loc festivitățile dedicate celor 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Rusia și China.

“Vor face un schimb de opinii despre situația legată de Planul comun de acțiune cuprinzător și măsuri restrictive. Noi și China considerăm că acordul nuclear cu Iranul răspunde obiectivelor de asigurare a caracterului pașnic al programului nuclear iranian și contribuie la regimul de neproliferare. Desigur, acest document trebuie să funcționeze în continuare”, a declarat Ușakov.

De asemenea, liderii Rusiei și Chinei vor discuta și despre situația din peninsula Coreeană, luând în considerație întrevederea președintelui rus cu Kim Jong-un la Vladivostok, a mai adăugat consilierul președintelui.

Ușakov a mai subliniat că problema Coreei de Nord reprezintă unul din cele mai importante subiecte de pe agenda discuțiilor

Xi Jinping se va afla într-o vizită de lucru în Rusia între 5 și 7 iunie.

Fluxul de știri
0