Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vine urgia în Moldova: Averse, grindină și vijelie - în următoarele ore

© Sputnik / Дмитрий Паршин / Trecere la banca de fotografiiДождь в Москве
Дождь в Москве - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Până la ora 23:00, se prevăd descărcări electrice, izolat averse de 15-25 de litri pe metrul pătrat, cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Meteorologii din Moldova au emis în această după-amiază un nou cod galben de vreme rea. Până la ora 23:00, sunt anunțate descărcări electrice, averse, grindină și vijelie.

În perioada indicată se prevăd descărcări electrice, izolat averse de 15-25 de litri pe metrul pătrat, cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

Последствия ливня - Sputnik Moldova
Moldova sub ape: 4 persoane, evacuate, inclusiv minori - Video

Paralel, în vigoare este un alt cod galben de inundații locale. Avertizarea este valabilă până pe data de 7 iunie și a fost emisă în legătură cu informația Centrului Meteorologic privind căderea pe întreg teritoriul țării a precipitațiilor puternice, izolat foarte puternice.

Centrul Hidrologic avertizează despre creşterea locală a nivelului apei în râurile mici cu 0,5-1 metru și formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale.

Administrațiile publice locale și agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţie la starea barajelor, podurilor căilor de evacuare a apei.

Fluxul de știri
0