Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova sub ape: 4 persoane, evacuate, inclusiv minori - Video

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaПоследствия ливня
Последствия ливня - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moldova sub ape: În raioanele afectate în urma condițiilor meteorologice nefavorabile lucrează Comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor materiale.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Ploile torențiale care s-au abătut, marți, asupra sudului țării au provocat mari pagube în mai multe gospodării. Salvatorii au intervenit în mai multe sate din raionul Cahul: Roșu, Etulia, Chircani, Cucoara și localitatea Ciobalaccia,  raionul Cantemir.

La Ciobalaccia, pompierii au intervenit în peste 20 de cazuri pentru pomparea apelor din gospodăriile  particulare, beciuri și mai multe case.

În satul Cucoara, salvatorii au evacuat 4 persoane inclusiv doi minori din casele inundate. În același sat, angajații IGSU în comun cu localnicii au efectuat lucrări de reconstrucție a unui segment de dig ce a fost afectat în urma viiturii.

Totodată, ploile torențiale au afectat mai multe regiuni din nordul și centrul republicii.  Astfel, intervenția pompierilor a fost necesară în raionul Edineț după ce o porțiune de aproximativ de 5 metri din barajul de protecție a unui lac din apropierea satului Cepeleuți a fost deteriorată. Pentru a preveni pericolul de inundații a mai multor case de locuit salvatorii au efectuat lucrări de pompare a apei din lac în râul Racovăț.

Din cauza precipitațiilor au fost inundate parțial 15 grădini particulare. Totodată, în urma ploilor au fost deteriorate în total aproape 3 km de drumuri locale în localitățile Șaptebani, Alexandrești, Borosenii Noi și Răcăria, Sturzeni raionului Râșcani.

În raionul Glodeni și Râșcani, pompierii au pompat apa din 14 beciuri din gospodăriile particulare. 

Последствия ливня - Sputnik Moldova
”Potop” în Moldova: Salvatorii au intervenit la Cahul – Video

Angajații Secției situațiilor excepționale Șoldănești au efectuat  lucrări de deblocare a carosabilului, după ce rafalele puternice de vânt au doborât mai mulți copaci în localitățile Glinjeni și Mihuleni.

Conform IGSU, în raionul Basarabeasca au fost înregistrate ploi puternice cu grindină ce au afectat mai multe terenuri agricole, iar la Fălești au fost inundate 5 grădini particulare. 

În raioanele afectate în urma condițiilor meteorologice nefavorabile lucrează Comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor materiale. 

Fluxul de știri
0