Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

SPIEF-2019: Igor Dodon oferă detalii despre vizita sa la Sankt Petersburg

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaПМЭФ-2019
ПМЭФ-2019 - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, urmează să aibă loc ședința Consiliului Economic moldo-rus unde vor fi puse în discuție perspectivele de dezvoltare a relațiilor economice dintre Moldova și regiunile Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ajuns la Santk Petersburg pentru a participa la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF -2019).

”La invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, întreprind o vizită de lucru la Sankt Petersburg, unde voi participa la cea de-a XXIII-a ediție a Forumului Economic Internațional în cadrul căruia voi rosti un discurs”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit agendei, șeful statului va avea întrevederi cu conducerea Secretariatului Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale CSI și al Consiliului Economic al ONU, precum și cu șefii companiilor ”Gazprom” și ”Sberbank”.

De asemenea, la Sankt Petersburg va avea loc ședința Consiliului Economic moldo-rus cu participarea unor oficiali din Guvernul Federației Ruse.

SPIEF-2019: O nouă întâlnire Dodon - Kozak la Sankt Petersburg

Joi, pe 6 iunie, demarează lucrările Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg. În marja acestuia va avea loc o ședință a Consiliului economic moldo-rus, cu participarea președintelui Moldovei, Igor Dodon și vicepremierul rus Dmitri Kozak, anunță serviciul de presă al SPIEF.

La eveniment vor participa și președintele interimar al Republicii Bașkortostan, Radiy Khabirov, co-președintele Consiliului economic moldo-rus și al organizației

”Delovaia Rossia”, Andrei Nazarov, reprezentantului împuternicit al președintelui Federației Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor, Boris Titov, preşedintele Organizaţiei Obşteşti a Businessului Mic şi Mijlociu din Rusia ”Opora Rossii", Alexander Kalinin.

Subiectul principal al discuției va fi extinderea cooperării comerciale și economice a Republicii Moldova cu regiunile din Federația Rusă”

Президент РФ В. Путин принимает участие в заседании Высшего Евразийского экономического совета - Sputnik Moldova
Igor Dodon: Sper să formăm un guvern care va colabora cu Rusia

Membrii Consiliului, experții și reprezentanții comunității de afaceri din cele două țări vor discuta posibilitățile de organizare a misiunilor de afaceri reciproce între regiunile din Federația Rusă și Republica Moldova, precum și schimburile de studenți, este menționat într-un comunicat al SPIEF.

În plus, părțile intenționează să discute perspectivele de creare a unei case de comerț moldo-ruse și introducerea în rețelele de magazine a așa-numitelor "rafturi" pentru vânzarea produselor moldovenești în regiunile din Federația Rusă, precum și a brend-urilor gastronomice regionale rusești în Moldova.

Fluxul de știri
0