Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul lui Angela Merkel este la un pas de a fi depășit de o altă formațiune politică

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaCancelarul german Angela Merkel
Cancelarul german Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Verzilor din Germania este la doar un procent distanță de creștin-democrați, care guvernează țara.

BRUXELLES, 5 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Un nou sondaj îi situează pe Verzii din Germania cu un singur punct procentual în spatele conservatorilor aflați la guvernare, a căror susținere populară continuă să se diminueze după prestația slabă din alegerile europene.

Sondajul Insa, comandat de tabloidul Bild, îi arată pe creștin-democrații Angelei Merkel în fruntea clasamentului, cu 26 de procente, cu 1.5 procente mai puțin decât acum o săptămână.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Declarație: Matteo Salvini îi acuză de extremism pe Soros, Macron, Merkel și Juncker

Verzii rămân al doilea partid al Germaniei, cu 25 de procente, după ce rata lor de susținere a crescut cu 6 procente din 27 mai.

Social-democrații, partenerii de coaliție ai lui Merkel, s-au prăbușit dramatic cu un minim istoric de 14 procente, după ce a mai pierdut 1,5 procente în ultima săptămână.

Alternativa pentru Germania a pierdut o jumătate de punct procentual, ajungând pe locul patru cu 13 procente, în timp ce Liberal - Democrații și Stânga sunt la egalitate pe locul 5 cu 8 procente.

Prăbușirea social-democraților din ultima lună în votul pentru Parlamentul European a determinat demisia liderului său și a atras noi solicitări din aripa de stânga a partidului în vederea ieșirii din coaliția de guvernare înainte de termen, acesta fiind abia în toamna anului 2021.

Fluxul de știri
0