Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru consumatori: Schimbări importante în marcajul ouălor - Foto

© Sputnik / Miroslav RotariOuă - Imagine Simbol
Ouă - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Marcajul ouălor destinate consumului uman: ANSA anunță schimbări importante.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. ANSA a aprobat un nou ordin care prevede marcarea ouălor în conformitate cu Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare și a Hotărârii Guvernului privind aprobarea Normei sanitar-veterinare privind comercializarea ouălor pentru consum uman.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Cetățenii vor plăti pentru serviciile prestate de ANSA

Astfel, potrivit ANSA, din 1 iunie 2019, numărul de identificare a unității de producere a ouălor va fi în următorul format: „3MD YY 001” unde cifra „3” semnifică sistemul de creștere a păsărilor, „MD” – codul țării, „YY” – indicativul raionului, „001” – codul centrului de marcare/ambalare ouă.

Totodată, a fost „data ouatului” se înlocuiește cu „data durabilităţii minimale”: „DDM xx.00.19”, unde „DDM” reprezintă data durabilității minimale, „xx” –data, „00” – luna, „19” – anul.

ANSA atenționează: Având în vedere că data recomandată de vânzare către consumatorul final este de 21 zile de la producere, pe parcursul lunii iunie în rețeaua de comerț vor fi comercializate ouă marcate și prin metoda anterioară, unde pe ouă este prezentă data ouatului.

Fluxul de știri
0