Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Datoria noastră este să transmitem urmașilor adevărul despre ultimul Război Mondial

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimedia Vladimir Putin la parada militară în cinstea aniversării a 74-a a Marii Victorii
 Vladimir Putin la parada militară în cinstea aniversării a 74-a a Marii Victorii - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit liderului rus, memoria reprezintă „imunitatea noastră civilizațională împotriva repetării a unor evenimente similare, împotriva oricăror tentative de a ațâța xenofobia, naționalismul și antisemitismul”.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Datoria politicienilor, activiștilor civici și religioși este de a păstra și a transmite generațiilor viitoare tot adevărul despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, iar amintirea despre aceste evenimente va permite să fie prevenite orice tentative de a ațâța xenofobia, naționalismul și antisemitismul, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Vladimir Purin și Gianni Infantino - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a înmânat distincții de stat: Au fost decorați Matvienko, Simonian, Infantino

„La anul vom marca a 75-a aniversare a Marii Victorii. Datoria noastră morală - a politicienilor, activiștilor civici, religioși - este să păstrăm și să transmitem generațiilor viitoare tot adevărul despre război, despre faptele de arme ale poporului nostru, despre aliații noștri, despre suferințele și moartea năprasnică a milioane de oameni nevinovați”, a spus Putin la ceremonia de inaugurare a monumentului înălțat în memoria eroilor rezistenței din lagărele de concentrare și ghetouri.

Șeful statului rus a menționat că este sigur că acest memorial va deveni încă un simbol al memoriei comune. Monumentul este înălțat la Muzeul Evreiesc și Centrul Toleranței. Prima piatră a compoziției sculpturale a fost pusă în anul 2018, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, cu participarea lui Putin și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu.

Fluxul de știri
0