Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Datoria noastră este să transmitem urmașilor adevărul despre ultimul Război Mondial

© Sputnik / Алексей Дружинин / Trecere la banca de fotografii Vladimir Putin la parada militară în cinstea aniversării a 74-a a Marii Victorii
 Vladimir Putin la parada militară în cinstea aniversării a 74-a a Marii Victorii - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit liderului rus, memoria reprezintă „imunitatea noastră civilizațională împotriva repetării a unor evenimente similare, împotriva oricăror tentative de a ațâța xenofobia, naționalismul și antisemitismul”.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Datoria politicienilor, activiștilor civici și religioși este de a păstra și a transmite generațiilor viitoare tot adevărul despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, iar amintirea despre aceste evenimente va permite să fie prevenite orice tentative de a ațâța xenofobia, naționalismul și antisemitismul, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Vladimir Purin și Gianni Infantino - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a înmânat distincții de stat: Au fost decorați Matvienko, Simonian, Infantino

„La anul vom marca a 75-a aniversare a Marii Victorii. Datoria noastră morală - a politicienilor, activiștilor civici, religioși - este să păstrăm și să transmitem generațiilor viitoare tot adevărul despre război, despre faptele de arme ale poporului nostru, despre aliații noștri, despre suferințele și moartea năprasnică a milioane de oameni nevinovați”, a spus Putin la ceremonia de inaugurare a monumentului înălțat în memoria eroilor rezistenței din lagărele de concentrare și ghetouri.

Șeful statului rus a menționat că este sigur că acest memorial va deveni încă un simbol al memoriei comune. Monumentul este înălțat la Muzeul Evreiesc și Centrul Toleranței. Prima piatră a compoziției sculpturale a fost pusă în anul 2018, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, cu participarea lui Putin și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu.

Fluxul de știri
0