Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vadim Krasnoselski s-a întâlnit cu Dmitri Kozak

Abonare
Pentru prima dată diplomatul rus și liderul de la Tiraspol s-au întâlnit în regiunea transnistreană, anterior cei doi au avut mai multe întrevederi la Moscova.

TIRASPOL, 4 iun – Sputnik, Irina Leahova. Delegația rusă condusă de vicepremierul Federației Ruse, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova, Dmitri Kozak, a sosit într-o vizită oficială în Transnistria.

Президентура РМ - Sputnik Moldova
Hahn, Freden și Kozak: toate steagurile au poposit la noi

Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse este însoțit de viceministrul de Externe al Federației Ruse, Grigori Karasin; primul adjunct al ministrului Finanțelor al Federației Ruse, Leonid Gornin; ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov; reprezentantul comercial interimar al Rusiei în Moldova, Vladislav Darvai; de alte persoane oficiale, precum și de președintele Consiliului de Administrație S.A. „Moldova Gaz”, Ghenadi Abașkin, și directorul general al Inter RAO-Export LLC, Maxim Sergheev.

Conducerea de la Tiraspol a întâmpinat delegația rusă la Bender, unde oaspeții au vizitat Complexul memorial istorico-militar.

Дмитрий Козак  - Sputnik Moldova
Politică
Liderii PSRM, la întrevederea cu Dmitri Kozak: Restabilirea cooperării depline cu Rusia

Membrii delegației s-au plimbat pe Aleea Generalilor, amintindu-și numele a unsprezece comandați de armată celebri, reprezentanți ai nobilimii ruse. S-au oprit în fața Crucii centrale, au aprins lumânări în biserica „Spas Nerukotvornîi”, al cărei decor de interior reflectă istoria militară. Pe pereții bisericii stau plăcile de granit pe care este gravată lista regimentelor care au luptași soldații cărora au fost înhumat pe acest pământ, precum și a subdiviziunilor care au participat la asaltul Cetății Bender în anul 1770.

După încheierea acestei părți a vizitei, membrii delegației au plecat la Tiraspol. Vizita de lucru a avut loc în Casa recepțiilor oficiale.

Fluxul de știri
0