Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Liderii PSRM, la întrevederea cu Dmitri Kozak: Restabilirea cooperării depline cu Rusia

© Sputnik / Miroslav RotariДмитрий Козак
Дмитрий Козак  - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii Partidului Socialiștilor au avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak.

CHIȘINĂU, 3 iunie – Sputnik. Partidul Socialiștilor a anunțat într-un comunicat de presă că liderii acestei formațiuni au avut o întrevedere cu reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pe domeniul dezvoltării relațiilor comercial–economice cu Republica Moldova, vicepreședinte al Guvernului Federației Ruse, Dmitri Kozak. 

Mesajul lui Dmitri Kozak pentru politicienii de la Chișinău>>>

Socialiștii spun că, în cadrul întrevederii, părțile au discutat despre o gamă largă de probleme, inclusiv cooperarea economică și umanitară cu Federația Rusă, situația politică actuală din țară și regiune și perspectivele aprofundării relațiilor moldo-ruse în mai multe domenii de cooperare.

Mitingul Diasporei „România, trezește-te!” - Sputnik Moldova
TRANSMISIUNE ÎNCHEIATĂ: Mitingul Diasporei „România, trezește-te!”

"Reprezentanții Partidului Socialiștilor au remarcat disponibilitatea părții rusești întru soluționarea problemelor cheie în cadrul acordurilor dintre președinții țărilor noastre, Igor Dodon și Vladimir Putin, privind reluarea exporturilor de produse moldovenești pe piața din Rusia, simplificarea procedurilor vamale, soluționarea problemelor compatrioților care locuiesc sau muncesc temporar sau permanent pe teritoriul Federației Ruse, cooperarea regională fructuoasă, asistență tehnică și subiectele privind sfera umanitară", relatează Partidul Socialiștilor în comunicatul de presă. 

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Bradley A. Freden, directorul oficiului pentru afaceri din Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA - Sputnik Moldova
Politică
Dodon, în discuție cu un oficial SUA: Pledez pentru evitarea alegerilor anticipate

PSRM precizează că susține în totalitate eforturile președintelui Republicii Moldova în ceea ce privește o politică externă echilibrată și, mai ales, restabilirea cooperării depline cu Federația Rusă.

De asemenea, Partidul Socialiștilor anunță că susține în totalitate eforturile președintelui Republicii Moldova întru soluționarea problemei transnistrene - de la consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului până la permisiunea politică. Punctul de plecare pentru acest lucru ar putea fi conceptul „Pachetul atotcuprinzător pentru Moldova” propus de președintele Igor Dodon.

Totodată ei s-au exprimat pentru constituirea unei alianțe de guvernământ.

"Partidul Socialiștilor consideră că este necesară reluarea activității depline a tuturor structurilor și organelor puterii de stat, în primul rând, la nivel de guvern și parlament și se va ghida de aceasta în procesul de luare a deciziilor privind formarea unei majorități și a guvernului", precizează liderii socialiști.

Ședința Parlamentului RM 21.09.17 - Sputnik Moldova
Politică
PSRM după discuția cu Hahn: O abatere de la deciziile luate este inacceptabilă

"Reprezentanții PSRM și-au prezentat poziția privind soluționarea crizei politice care s-a creat în țară după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Încă odată au subliniat toate cele trei blocuri de condiții, pe baza cărora socialiștii sunt pregătiți să înceapă negocierile privind formarea structurilor de guvernare și adoptarea programului de dezvoltare al țării", mai afirmă ei.

Partidul Socialiștilor consideră că alegerile parlamentare anticipate sunt nedorite și și-au exprimat disponibilitatea de dialog și de căutare a unei soluții. Totuși, în cadrul acestor acțiuni, trebuie considerată poziția PSRM. Dacă acest lucru nu se întâmplă, Partidul Socialiștilor este gata să participe în mod corespunzător la alegerile parlamentare anticipate.

Decizia despre acțiunile ulterioare ale PSRM va fi luată de Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor, care va fi convocat săptămâna aceasta.

Fluxul de știri
0