Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu vicepremierul rus Dmitri Kozak – Detalii

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip Dmitri Kozak
Pavel Filip Dmitri Kozak - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de presă al Guvernului anunță că prim-ministrul Pavel Filip și vicepremierul Federației Ruse Dmitri Kozak au discutat astăzi subiecte de pe agenda bilaterală moldo-rusă.

CHIȘINĂU, 3 iunie – Sputnik. Potrivit serviciului de presă al Guvernului, părțile au exprimat deschidere pentru un dialog politic constructiv, bazat pe respect reciproc și ținând cont de particularitățile fiecărei țări. Interlocutorii au spus că există interes comun de a coopera în beneficiul cetățenilor și s-au pronunțat pentru impulsionarea relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

Дмитрий Козак  - Sputnik Moldova
Politică
Liderii PSRM, la întrevederea cu Dmitri Kozak: Restabilirea cooperării depline cu Rusia

În context, premierul Pavel Filip s-a referit la necesitatea soluționării problemei autorizațiilor pentru transportatorii auto din Republica Moldova, precum și a tranzitului de mărfuri moldovenești prin Federația Rusă spre Kazahstan.

Șeful Executivului de la Chișinău a apreciat decizia autorităților ruse privind reglementarea intrării și șederii cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Federației Ruse, exprimând interesul pentru continuarea dialogului privind sporirea protecției sociale a acestora. De asemenea, a fost salutată lansarea consultărilor  în domeniul asigurării cu pensii a cetățenilor moldoveni care muncesc în Federația Rusă.

Fluxul de știri
0