Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi misiuni riscante pentru militarii moldoveni: Pentru ce au fost lăudați

© Photo : Ministerul Apărării al RMMilitari moldoveni în Kosovo
Militari moldoveni în Kosovo - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou grup de militari moldoveni pleacă în Kosovo pentru misiuni de patrulare, securitate și pază. O ceremonie specială a fost organizată cu acest prilej la Ministerul Apărării.

CHIȘINĂU, 03 iunie – Sputnik, E.L. Cel de-al 11-lea contingent al Armatei Naţionale a Moldovei va pleca în Kosovo duminică, 9 iunie, cu un mandat de șase luni în KFOR (Forțele din Kosovo), unde va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Victor Gaiciuc - Sputnik Moldova
Victor Gaiciuc: Armata este oglinda societății. Cum este țara, așa este și Armata

Noul contingent, format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, va fi dislocat în baza militară italiană Camp Vilaggio, din localitatea Pech.  

O ceremonie prilejuită de detașarea grupului a fost organizată luni, 3 iunie, la Ministerul Apării, la eveniment participând și rude ale militarilor, a informat serviciului de presă al instituției.

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a declarat că, prin participarea în KFOR, Republica Moldova îşi demonstrează angajamentul de a contribui la securitatea regională şi globală, asumat acum cinci ani.

Forțele Armate ale Moldovei - Sputnik Moldova
Totul despre Armata Națională: Bugetul, efectivul, dotarea

Ministrul le-a mulţumit partenerilor italieni şi americani pentru pregătirea, asigurarea logistică şi transportarea efectivului în Kosovo.

Valeria Biagiotti, ambasadoarea Italiei la Chişinău, a apreciat în cadrul ceremoniei „profesionalismul şi competenţa militarilor moldoveni, capacitatea lor de integrare şi de interacţiune cu soldaţii italieni, într-o atmosferă caldă şi colegială”.

Republica Moldova participă din anul 2014 la Misiunea KFOR condusă de NATO, fiecare dintre cele 11 contingente detașate până acum fiind constituite din aproximativ 40 de militari.

Fluxul de știri
0