Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surse: Reprezentantul special al RPDC pentru SUA, executat - iată motivul

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaVizita lui Kim Jong-un la Vladivostok
Vizita lui Kim Jong-un la Vladivostok - Sputnik Moldova
Abonare
În presa Coreei de Sud a apărut o nouă informație despre represaliile din Coreea de Nord. Reprezentantul special al RPDC pentru relația cu SUA ar fi fost executat după eșecul negocierilor cu Trump.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, ar fi executat cinci diplomați din cauza eșuării summitului RPDC - SUA, potrivit publicației sud-coreene „Chosun Ilbo”, care însă nu nominalizează sursele.

O confirmare a acestei informații din alte surse nu există. Iar Ministerul sud-coreean al Unificării, responsabil de relațiile dintre cele două state coreene, s-a abținut de la orice comentarii.

Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Kim Jong Un, sfidare la adresa Statelor Unite ale Americii: Nou test cu rachete

Presa a comunicat că au fost executați reprezentantul special a Consiliului de Stat pentru relațiile cu SUA Kim Hyok Chol și alți patru angajați ai MAE al RPDC.

Publicația scrie că Kim Jong-un a ordonat să fie executate aceste persoane cu funcție înaltă în stat pentru că nu au reușit să ajungă la un acord cu președintele SUA, Donald Trump, la cel de al doilea summit al liderilor SUA și RPDC. Cei care au cauzat eșecul negocierilor sunt acuzați de spionaj în favoarea SUA.

Anterior, presa conservatoare din Coreea de Sud a mai difuzat informații cu privire la execuția în Coreea de Nord a unor demnitari care și-au făcut ulterior vii și nevătămați.

Fluxul de știri
0