Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kim Jong Un, sfidare la adresa Statelor Unite ale Americii: Nou test cu rachete

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaKim Jong Un
Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Kim Jong Un, președintele Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord a supravegheat și a condus un test al unei arme tactice ghidate de tip nou, dirijat de Academia de Științe a Apărării.

CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. ”Kim Jong Un, președintele Partidului Muncitorilor din Coreea, președintele Comisiei pentru afaceri de stat din Republica Populară Democrată Coreeană și comandantul suprem al Forțelor Armate ale Republicii Populare Democrate Coreene, a supravegheat și a condus un test de armă tactică ghidată de tip nou, dirijat de Academia de Științe a Apărării”, anunță agenția nord coreeană KCNA.

Președintele SUA, Donald Trump, și liderul Coreii de Nord,  Kim Jong-un - Sputnik Moldova
Expert: Întrevederea dintre Trump și Kim Jong-un, un show propagandistic

Sursa citată nu menționează decât că este vorba de o rachetă tactică, fără a da alte detalii. Specialiștii americani consideră totuși că nu ar fi vorba de o rachetă cu rază lungă de acțiune.

”Avantajele noii armei tactice sunt modul particular de ghidare a zborului și încărcătura focosului, care au fost perfect verificate în mai multe moduri de tragere la diverse ținte.

Testul este o sfidare la adresa SUA, mai ales că ieri Centrul american pentru Studii Strategice şi Internaţionale, un institut american, ”a menţionat reluarea activităţii la principalul sit nuclear nord-coreean, un semnal care ar putea indica o posibilă reluare de către Phenian a programului său de înarmare atomică”, transmite AGERPRES.

Și chiar despre asta se pare că a vorbit și Kim Jong Un, care ”a stabilit obiectivele etapizate și strategice pentru menținerea producției de muniții și punerea în practică a științei și tehnologiei naționale în domeniul apărării la nivel de vârf și a indicat sarcini detaliate și modalități de atingere a acestora”, transmite KCNA.

Fluxul de știri
0