Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vor funcționa grădinițele în perioada de vară - detalii

© Pixabay / Regenwolke0Детский сад
Детский сад - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației informează părinții care va fi regimul de funcționare a grădinițelor de stat în perioada de vară.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Ministerul Educației înștiințează părinții privind regimul de funcționare a grădinițelor de stat în perioada de vară.

”Nu există prevederi normative care să reglementeze expres durata vacanței grădinițelor de stat în perioada de vară. Reiterăm că, vacanța trebuie să fie stabilită de către autoritatea publică locală, cu consultarea prealabilă a administrației instituției, cadrelor didactice și a părinților”, informează Ministerul Educației printr-un comunicat.

Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Societate
Vacanța de vară: 31 mai, ultima zi de școală, dar nu pentru toți elevii - iată de ce

Astfel, în perioada vacanței, autoritatea publică locală și conducerea instituției, la necesitate, întreprind acțiuni de instituționalizare a copiilor prin contractarea instituțiilor apropiate, în raza unității administrativ-teritoriale, care funcționează în perioada respectivă și au posibilitatea de a prelua copii sau oferă părinților alte alternative (de exemplu: centre comunitare, tabere cu sejur de zi, grupe  de serviciu etc.).

Autoritățile precizează că a fost eliminată prevederea care stipula durata vacanței care era de 42 de zile calendaristice în perioada de vară. Prin circularele nr. 03/1-09/2334 din 13.07.18 și nr. 03/1-09/2434 din 15.05.2019, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a sesizat repetat Autoritățile Publice Locale și instituțiile de educație timpurie despre necesitatea respectării Ordinului nr. 601/2017.

Totodată, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează administrațiile publice locale și managerii despre obligativitatea asigurării unui management calitativ al instituțiilor de educație timpurie și despre necesitatea unei comunicări eficiente cu părinții, în special cu cei angajați. De asemenea, ministerul recomandă autorităților publice locale să identifice soluții optime în vederea menținerii unui regim de funcționare continuă, de păstrarea a unui orar flexibil, sau de sistare consecutivă a activităților grădinițelor pe perioada estivală.

Fluxul de știri
0