Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vacanța de vară: 31 mai, ultima zi de școală, dar nu pentru toți elevii - iată de ce

© Sputnik / Павел Лисицын / Trecere la banca de fotografiiElevi, examene, gimnaziu, școală
Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Elevii vor pleca în cea mai mare vacanță din an care va dura trei luni și vor reveni în sălile de clasă pe data de 1 septembrie.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Pe data de 31 mai în toate școlile din țară va răsuna ultimul sunet. Elevii vor pleca în cea mai mare vacanță din an care va dura trei luni și vor reveni în sălile de clasă pe data de 1 septembrie.

Când începe vacanța de vară

Подготовка школ к началу учебного года - Sputnik Moldova
Educație
Ministerul Educației, reacție oficială la subiectul închiderii școlilor

Vacanța nu va începe pentru toți pe data de 31 mai. Absolvenții treptelor gimnaziale și de liceu urmează să susțină evaluările naționale.

Pentru elevii claselor I-VIII și X-XI, vacanța de vară a fost stabilită pentru perioada 1 iunie și 31 august (92 de zile). Examenele de absolvire pentru elevii clasei IX-a se vor desfășura în perioada 3 - 14 iunie 2019, iar pentru absolvenții clasei a XII-a (liceu) - de pe 4 până pe 21 iunie 2019.

Cei mai bucuroși sunt elevii din clasele a IV-a, careu au susținut deja testarea. Aceasta s-a desfășurat între 14 mai și 24 mai.

La examenul de Bacalaureat sunt așteptați aproape 19 mii de absolvenți de liceu. Sesiunea de Bacalaureat se va desfășura în perioada 5-22 iunie.

Important pentru părinți

Părinții care vor să participe la ceremonia ultimului clopoțel au dreptul să se învoiască de la locul muncă, potrivit unui comunicat al Secretariatului Palamentului Republicii Moldova. 

Conform prevederilor legale părinții care au copii în clasa I-a sau a II-a, pot să-și însoțească copii la careu.

„Dacă aveți copil în clasele I-a sau a II-a, mergeți fără grijă, legea vă permite (Codul muncii și Convenția colectivă nr. 2 din 9 iulie 2004 vă garantează o zi liberă la începutul anului școlar și la sfârșitul acestuia)”, precizează instituția printr-un comunicat.

În cazul părinților care au copii în clase mai mari, părinții sunt îndemnați să se învoiască de la angajator pentru a merge la festivitatea prilejuită ultimului clopoțel.

Fluxul de știri
0