Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salvatorii sunt în alertă: Ploile puternice au făcut prăpăd în țară - foto/video

Abonare
Precipitațiile abundente de ieri, însoțite pe alocuri de grindină și descărcări electrice, au afectat mai multe localități din țară. Autoritățile urmează să evalueze pagubele.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut o primă evaluare a prejudiciilor provocate de ploilor abundente din după-amiaza zilei de ieri.

Potrivit salvatorilor, au fost afectate mai multe gospodării particulare din ţară. La Ialoveni a plouat cu grindină, precipitațiile au distrus aici 15 km de drum local, au fost inundate 15 subsoluri şi cinci beciuri.

La Şoldăneşti a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru pomparea apei din trei gospodării, iar în localitatea Roşu din raionul Cahul salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din două subsoluri.

Inundații în România - Sputnik Moldova
Societate
Ploaia a dat peste cap ritmul zilnic al Capitalei – Video

Intervenţia angajaţilor IGSU a fost necesară şi în raioanele Sângerei, Căuşeni şi Ungheni, unde apa a pătruns în mai multe beciuri şi subsoluri.

La Chişinău pompierii au lucrat pentru scoaterea apei din subsolurile mai multor blocuri de locuințe de pe strada Drumul Viilor, dar şi din strada Sfântul Nicolae din orăşelul Codru.

În prezent, în teren activează comisiile pentru situaţii excepţionale, pentru estimarea prejudiciilor înregistrate.

Potrivit prognozei Serviciului Hidrometeorologic de Stat, instabilitatea atmosferică va continua și în zilele următoare. Pe alocuri, precipitațiile vor fi puternice și vor fi însoțite de descărcări electrice.

Fluxul de știri
0