Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Papa Francisc: Vizita în România - Programul detaliat

© AFP 2024 / DIMITAR DILKOFFPapa Francisc
Papa Francisc - Sputnik Moldova
Abonare
Sanctitatea Sa Papa Francisc soseşte astăzi în România pentru o vizită istorică de câteva zile, fiind întâmpinat la Aeroportul "Henri Coandă" de preşedintele Klaus Iohannis împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis.
  • CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. În contextul acestei vizite, pentru vineri au fost stabilite restricţii majore de acces şi circulaţie în mai multe zone din Bucureşti, în special la Palatul Patriarhiei, la Noua Catedrală Ortodoxă a Neamului şi la Catedrala Romano-Catolică "Sfântul Iosif".
Papa de la Roma Francisc - Sputnik Moldova
Vizita Papei Francisc în România, cea mai lungă într-o țară europeană - iată de ce

Pe teritoriul Bucureştiului funcţionează planul integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale şefilor de stat.

Programul de vineri

După ce va fi întâlnit la aeroport de Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis, Papa Francisc se va deplasa cu papamobilul la Palatul Cotroceni, unde va fi primit în cadrul unei ceremonii oficiale pe Platoul Marinescu şi se va trece în revistă garda de onoare.

"După acest moment, preşedintele Iohannis şi Papa Francisc vor avea convorbiri tete-a-tete, urmate de întâlnirea cu autorităţile, societatea civilă şi corpul diplomatic. Şeful statului va susţine o alocuţiune, iar Suveranul Pontif un discurs", notează Agerpres.

"Suveranul Pontif va merge şi la Catedrala Naţională, unde se vor prezenta alocuţiuni şi se vor interpreta cântări pascale, după ce se va spune rugăciunea "Tatăl Nostru", mai precizează sursa.

Vizitele Papei Francisc la Iaşi, Blaj, Sibiu

Papa Francesco ed il patriarca di Mosca e di tutte le Russie Kirill - Sputnik Moldova
ACT ISTORIC: Declaraţia Comună a Papei Francisc şi Patriarhului Kirill al Rusiei

Sâmbătă, Papa Francisc va merge la Sanctuarul Marian din Şumuleu-Ciuc, va vizita Catedrala "Sfânta Maria Regină" din Iaşi şi va participa la o întâlnire cu tineri şi familii la Palatul Culturii din Iaşi, unde va susţine un discurs, iar duminică Suveranul Pontif va participa la Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici la Câmpia Libertăţii din Blaj şi va avea o întâlnire cu comunitatea romă din localitate.

Duminică, vizita în România a Papei Francisc se va încheia cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a soţiei acestuia.

Fluxul de știri
0