Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consiliul Republican al PSRM se va întruni în ședință pentru a analiza invitația PDM

© Photo : Facebook / Zinaida GreceanîiConsiliul Republican al PSRM
Consiliul Republican al PSRM - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Republican al PSRM urmează să se întrunească într-o ședință la să discute dacă partidul este gata să formeze o alianță cu PDM în Parlament.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a luat act de propunerea anunțată de Partidul Democrat din Moldova și anunță că urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al partidului.

 Andrian Candu, Vlad Plahotniuc și Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
PDM invită la dialog PSRM

Biroul Politic al Partidului Democrat din Moldova (PDM) a mandatat astăzi, 31 mai, conducerea PDM ca să invite PSRM la discuții cu privire la o viitoare colaborare parlamentară ”care să aibă la bază aşteptările şi priorităţile cetăţenilor”.

”Dacă vom găsi consensul necesar pe această direcţie, se poate trece rapid la formalizarea politică a acestei soluţii, atâta timp cât ambele părţi dau dovadă de flexibilitate şi de dorinţa de a găsi compromisul, care să satisfacă nevoile prioritare ale cetăţenilor”,  a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari după ședința Biroului Politic al PDM.

Partidul Democrat a anunțat că în cadrul discuţiilor cu PSRM vor fi abordate şi propunerile anunţate deja public de Partidul Socialiştilor privind formarea unei majorităţi parlamentare şi a Guvernului, inclusiv votarea unui spicher din fracţiunea PSRM.

”Menționăm faptul că toate deciziile de ordin tactic și strategic ale partidului sunt luate de către organele de conducere ale PSRM, în speță de către Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor”, se menționează într-o notă publică a socialiștilor făcută după anunțul PDM.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, cele 101 locuri în Parlament au fost împărțite în felul următor: 35 de mandate – PSRM; 30 de fotolii de deputat au fost ocupate de PDM; 26 de mandate i-au revenit Blocului ACUM, 7 locuri au fost ocupate de  deputații din partea Partidului ”Șor„ și trei deputați neafiliați.

Fluxul de știri
0