Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Programul „Prima Casă” pentru angajații din sectorul privat: Iată ce facilități vor avea

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Angajații din sectorul privat - participanți la programul ,,Prima Casă”  vor beneficia de compensații din partea statului de până la 50% din suma de baza a creditului ipotecar.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Formula de calcul a compensațiilor reiese din costul maxim al unei locuințe de 600 de mii de lei. Statul va compensa treptat până la 50 la sută din suma de bază a creditului ipotecar, care nu include dobânzile aferente, comisionul de garantare și alte plăți bancare. Compensația se acordă lunar, de la aprobarea cererii pentru finanțare până la finalizarea perioadei de rambursare a creditului ipotecar, decizia a fost luată astăzi de Cabinetul de Miniștri.

Ina Darii - Sputnik Moldova
Cum solicităm compensații bănești pentru copii în cadrul Programului ”Prima Casă”

În cazul în care beneficiarul din sectorul privat este și părinte care are copii, statul va compensa până la 100% din suma de bază a creditului ipotecar.Mijloacele financiare în acest scop vor fi stabilite anual în bugetul de stat. Pentru anul 2019, sunt prevăzute 20 milioane de lei. Suma respectivă va fi ajustată anual în funcție de solicitările recepționate de la autoritățile publice și resursele disponibile în buget.

Pentru a fi eligibili în cadrul programului, beneficiarii trebuie să întrunească următoarele condiții: costul locuinței nu poate depăși 600 de mii de lei, contribuția proprie inițială trebuie să fie de cel puțin 10% din prețul de procurare a locuinței, restul creditului ipotecar, de rând cu plățile aferente, urmează a fi achitat într-o perioadă de cel mult 25 de ani.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat pe 26 martie 2018. Până acum, 2282 de tineri și familii tinere și-au procurat propria locuință cu ajutorul Programului guvernamental ”Prima Casă”.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe Instagram.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Fluxul de știri
0