Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Kazahstan a demarat Reuniunea Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice

© Sputnik / Алексей Бабушкин / Accesați arhiva multimediaНадпись Nursultan
Надпись Nursultan - Sputnik Moldova
Abonare
Reuniunea Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice și-a început lucrările astăzi, în capitala Kazahstanului, Nur-Sultan: președintele moldovean, Igor Dodon, participă la acest forum în calitate de liderul unei țări cu statut de observator.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Le reuniunea Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice participă președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, care a aterizat în Kazahstan în ajun.

Президент Молдовы Игорь Додон наградил государственными наградами - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon participă la ședința Consiliului Suprem al Uniunii Economice Euroasiatice

El a ajuns în Palatul Republicii, unde va avea loc summit-ul Uniunii Economice Eurasiatice, la care participă șefii de stat din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan. Pe participanții la forum i-a întâlnit președintele Republicii Kazahstan, Kassîm-Jomart Tocaiev.

Participanții la forum s-au întrunit într-o ședință care se va desfășura într-un format restrâns, la care a fost invitat și președintele Igor Dodon, în calitate de șef al unui stat car are statut de observator, dar și președintele Tadjikistanului, care are statut de oaspete de onoare.

Anterior responsabilii din cadrul Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice au anunțat că la forumul acestei organizații internaționale se va face bilanțul ultimilor cinci ani și se vor examina posibilitățile de lărgire a cooperării dintre statele membre în domeniul comerțului, economiei, industriei, finanțelor, dar și în al politicilor de protecție socială.

Deja a fost elaborat un proiect al declarației comunie a liderilor statelor membre ale Uniunii.

Republica Moldova a obținut statutul de observator al Uniunii Economice Eurasiatice în luna mai 2018. Statutul de observator a fost acordat cu votul unanim al țărilor-membre ale acestei organizații.

Cooperarea dintre Republica Moldova și UEEA a început din aprilie 2017.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe Instagram.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Fluxul de știri
0