Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul rus în Lituania, despre reținerea lui Marat Kasem: Este rușinos

© SputnikМарат Касем
Марат Касем - Sputnik Moldova
Abonare
În pofida faptului că Marat Kasem este cetățean al Lituaniei, ambasadorul rus în Lituania a subliniat că în acest caz este vorba despre dreptul la libera exprimare.

CHIȘINĂU, 29 мая - Sputnik. Ambasadorul rus în Lituania, Alexander Udalțsov, consideră că reținerea redactorului-șef al Sputnik Lituania, Marat Kasem, la Vilnius constituie o acțiune urâtă care dezonorează Lituania.

"Din păcate, această acțiune caracterizează în mare măsură ceea ce se întâmplă în prezent în Lituania. Este un război deschis purtat de autorități împotriva celor care gândesc altfel, împotriva afirmării oricăror opinii, păreri sau gânduri care nu corespund cu doctrina guvernului de astăzi. Desigur, în această luptă, jurnaliștii de la publicațiile rusești sau de la agențiile de știri reprezintă inamicii numărul unu, pentru că gândesc altfel și astfel reprezintă ”o amenințare pentru stat”, a declarat diplomatul, potrivit Sputnik Lituania.

Expert: Sputnik spune adevărul care nu le convine unor politicieni>>>

În pofida faptului că Marat Kasem este cetățean al Lituaniei, diplomatul a subliniat că în acest caz este vorba despre dreptul la libera exprimare.

Ambasadorul rus consideră că Gitanas Nausėda, care a învins recent alegerile prezidențiale în Lituania, nu ar avea vreo legătură cu acest incident.

Марат Касем - Sputnik Moldova
Politică
Redactorul-șef al Sputnik Lituania, reținut la Vilnius

Autoritățile din țările baltice au creat de nenumărate ori impedimente în activitatea mediilor de informare din ruse. Anterior, MAE al Federației Ruse a declarat că există anumite semne de acțiuni coordonate ale acestor țări. Cazurile de constrângere a mediilor de informare în Țările Baltice, menționa ministerul, ”demonstrează elocvent ce valoare reală au declarațiile demagogice cu privire la atașamentul Vilniusului, Rigăi și Tallinnului față de principiile democrației și libertății de exprimare”

Această situație este specifică și pentru Moldova. Anterior, autoritățile moldovenești au împiedicat în mod repetat intrarea în țară a mai multor jurnaliștilor ruși. Astfel, este vorba inclusiv de corespondentul RIA Novosti, Timur Hursandov, de reprezentanții NTV, REN TV, Life News și alte instituții media. De asemenea, la sfârșitul lunii iulie 2018, un grup de artiști ruși care ar fi trebuit să participe la evenimentele dedicate celei de-a „25-a aniversări a operațiunii de menținere a păcii în Transnistria” nu a fost lăsat să intre în Moldova.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe Instagram.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Fluxul de știri
0