Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Redactorul-șef al Sputnik Lituania, reținut la Vilnius

© Photo : Facebook / Марат КасемМарат Касем
Марат Касем - Sputnik Moldova
Abonare
Redactorul-șef al Sputnik Lituania, Marat Kasem, a fost reținut pe aeroportul din Vilnius. Acesta venise în Lituania într-o deplasare de serviciu.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Autoritățile din Lituania l-au reținut la Vilnius pe redactorul-șef al Sputnik Lituania, Marat Kasem.

Acesta a fost reținut pe aeroportul din Vilnius, fiind acuzat că ar prezenta "o amenințare la adresa securității naționale". Acestuia i-a fost impusă interdicția de intrare în Lituania pentru o perioadă de cinci ani.

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Detalii: De ce i-a fost interzisă lui Alexandr Malkevici intrarea în Republica Moldova

Autoritățile din țările baltice au creat de nenumărate ori impedimente în activitatea mediilor de informare din ruse. Anterior, MAE al Federației Ruse a declarat că există anumite semne de acțiuni coordonate ale acestor țări. Cazurile de constrângere a mediilor de informare în Țările Baltice, menționa ministerul, ”demonstrează elocvent ce valoare reală au declarațiile demagogice cu privire la atașamentul Vilniusului, Rigăi și Tallinnului față de principiile democrației și libertății de exprimare”

Această situație este specifică și pentru Moldova. Anterior, autoritățile moldovenești au împiedicat în mod repetat intrarea în țară a mai multor jurnaliștilor ruși. Astfel, este vorba inclusiv de corespondentul RIA Novosti, Timur Hursandov, de reprezentanții NTV, REN TV, Life News și alte instituții media. De asemenea, la sfârșitul lunii iulie 2018, un grup de artiști ruși care ar fi trebuit să participe la evenimentele dedicate celei de-a „25-a aniversări a operațiunii de menținere a păcii în Transnistria” nu a fost lăsat să intre în Moldova.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe Instagram.

Accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Fluxul de știri
0