Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce sunt moldovenii slabi și săraci – răspunsul pare a fi la suprafață

© Sputnik / Vadim RusuSlabi și săraci
Slabi și săraci - Sputnik Moldova
Abonare
De ce moldovenii sunt considerați printre cei mai slabi din lume: vă prezentăm o viziune ironică a pictorului Sputnik în această chestiune.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății a publicat lista țărilor în care oamenii suferă cel mai mult de obezitate (au fost studiate 53 de țări). Potrivit studiului, populația de la noi este afectată de această problemă într-o măsură mult mai mică decât în alte țări ale lumii.

Astfel, la acest capitol Moldova este pe locul doi în Europa, cu 18,9% din populație afectată de obezitate. Situația este mai bună doar în Bosnia și Herțegovina.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Moldovenii, total nepregătiți de criză: Greșeala enormă pe care o facem cu toții

Cei mai mulți oameni pentru care nu există problema surplusului de greutate locuiesc în Asia. Țara în care trăiesc cei mai mulți oameni cu kilograme în plus este Turcia – 32,1%, urmată de Malta – 28,9%. Din Top trei mai face parte Marea Britanie, unde suferă de obezitate 27,8% din populație.

Anterior, Fondul Monetar Internațional a elaborat un clasament al celor mai sărace țări din Europa conform situației din 2018.

Astfel, potrivit FMI, cea mai săracă țară din Europa este Moldova. Doar un pic mai bogate sunt Ucraina, Armenia și Georgia.

Anterior, Biroul Național de Statistică a anunțat care au fost veniturile medii ale moldovenilor în 2018.

Potrivit BNS, în 2018 veniturile disponibile ale populației au constituit în medie pe lună pentru o persoană 2383,1 lei, ceea ce este cu 6,2% mai mult decât în 2017.

În expresie reală, veniturile s-au majorat cu 3,1%. Ca și până acum, cea mai mare parte a veniturilor moldovenilor se duce pe mâncare (peste 40%).

Fluxul de știri
0