Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii: De ce i-a fost interzisă lui Alexandr Malkevici intrarea în Republica Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a explicat pentru Sputnik Moldova de ce nu i s-a permis președintelui comisiei pentru mass-media a Societății Civile a Federației Ruse accesul în țara noastră.

CHIȘINĂU, 8 mai - Sputnik. Poliția de Frontieră a confirmat că președintelui comisiei pentru mass-media a Societății Civile a Federației Ruse, Alexandr Malkevici, nu i-a fost permisă intrarea în Republica Moldova.

Александр Малькевич. Архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Unui ONG-ist rus i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova

„Confirmăm faptul că cetățeanului rus, Alexandr Malkevici, nu i-a fost permisă intrare în Republica Moldova. Motivul este că persoana respectivă nu a îndeplinit condițiile pentru a avea permisiunea de trece frontiera de stat - el nu a putut să justifice scopul vizitei în țara noastră”, a declarat pentru Sputnik Moldova reprezentatul serviciului de presă a Poliției de Frontieră.

Totodată, reprezentații Poliției de Frontieră au menționat că cetățeanul rus a zburat înapoi la Moscova.

Amintim că președintelui comisiei pentru mass-media a Societății Civile a Federației Ruse, Alexandr Malkevici, nu i-a fost permisă intrarea în țara noastră.

Incidentul a avut loc astăzi.

Alexandr Malkevici a declarat pentru Sputnik Moldova că a zburat spre Moldova pentru o minivacanță.

„După sosirea pe aeroport, am fost reținut. După o interogare lungă, aproximativ de o oră, mi s-a spus că șederea mea în Moldova este nedorită. Astfel, am fost expulzat din țară cu următorul zbor spre Moscova”, a declarat Malkevici.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Unui jurnalist rus i-a fost interzisă pentru cinci ani intrarea în Moldova

Potrivit ONG-istului rus, lui i-a propus să zboare spre Moscova la ora 13:50.

Anterior, autoritățile moldovenești au împiedicat în mod repetat intrarea jurnaliștilor ruși în țară. 

În special, Chișinăul a refuzat intrarea la un grup mare de jurnaliști ruși, inclusiv corespondentul RIA Novosti, Timur Hursandov, reprezentanți ai NTV, REN TV, Life News și alte mass-media. 

La sfârșitul lunii iulie 2018, un grup de artiști ruși care ar fi trebuit să participe la evenimentele dedicate celei de-a „25-a aniversări a operațiunii de menținere a păcii în Transnistria” nu a fost lăsat să intre în Moldova.

Fluxul de știri
0