Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

După o pauză de mai bine de o lună, Guvernul se întrunește în ședință - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariКабинет министров
Кабинет министров  - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul în exercițiu se va întruni în ședință după o pauză de mai bine de o lună. Pe ordinea de zi a ședinței din 29 mai sunt incluse peste 20 de chestiuni.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Guvernul în exercițiu se va întruni în ședință după o pauză de mai bine de o lună. Ședința Executivului, condus de premierul în exercițiu Pavel Filip, a fost fixată pentru data de 29 mai, ora 15:00. Ultima dată Cabinetul de Miniștri s-a întrunit în ședință pe data de 24 aprilie.

Pe ordinea de zi a ședinței din 29 mai sunt incluse peste 20 de chestiuni. Miniștrii în exercițiu urmează să aprobe două Regulamente cu privire la modul de acordare din bugetul de stat a compensațiilor pentru salariații angajați în sectorul privat și cei din sectorul public, participanți în cadrul Programului de stat „Prima casă”.

Павел Филип  - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip, despre ziua ”în care acest lucru se va întâmpla”

De asemenea, Cabinetul de Miniștri urmează să o desemneze pe Tatiana Onufrei în calitate de reprezentant al Guvernului în Portul Internațional Liber „Giurgiulești”.

Ministrul în exercițiu al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, va propune Executivului să susțină proiectul de modificare a Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii și alocațiilor sociale de stat.

Guvernul are pe masa de lucru și proiectele de hotărâre a Parlamentului pentru aprobarea Raportului privind executarea bugetului de stat pe anul 2018, a bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2018 și a fondului asigurărilor obligatorii de asistență medicală pentru anul trecut.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, actualul Executiv va îndeplini numai funcţiile de administrare a treburilor publice. Deputații care au fost aleși în urma alegrilor parlamentare din 24 februarie, urmează să decidă asupra formării unei coaliții de guvernare, care să desemneze un nou Guvern.

Totodată, în baza unei decizii a Curții Constituționale din iunie 2015, luată în urma sesizării unor deputați socialiști cu privire la incompatibilitatea funcției de deputat, premierul în exercițiu Pavel Filip și miniștrii în exercițiu Monica Babuc, Alexandru Jizdan și Nicolae Ciubuc, aleși în funcția de deputat pe data de 24 februarie, vor rămâne în funcții la Guvern până la învestirea unui nou Executiv.

Fluxul de știri
0