Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă meteo: Vremea se schimbă brusc în următoarele ore

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au emis o avertizare cod galben, valabilă până la sfârșitul acestei zile: Ce se va întâmpla cu vremea în orele următoare.

CHIȘINĂU, 28 mai – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru această după–amiază o avertizare cod galben de vânt pe întreg teritoriul țării. Avertizarea meteo va intra în vigoare în a doua parte a zilei.

Ploi cu grindină - Sputnik Moldova
Ce nu trebuie să facă pietonii și șoferii pe timp de ploaie și vânt puternic

Astfel, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс în rafale de până la 15-10 de metri pe secundă. În condițiile de vânt puternic sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicații, se pot rupe crengi şi se poate semnala doborârea unor arbori uscaţi. De asemenea, este  posibilă decopertarea parţială a unor construcţii.

Specialiștii recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, legarea viţei de vie pentru evitarea ruperii coardelor; evitarea folosirii focului deschis.

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă, cu maxime de până la 30 de grade Celsius. Precipitații nu sunt prognozate.

Fluxul de știri
0