Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce nu trebuie să facă pietonii și șoferii pe timp de ploaie și vânt puternic

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaPloi cu grindină
Ploi cu grindină - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și șoferii să fie prudenți în trafic.

CHIȘINĂU, 8 feb – Sputnik. În contextul avertizărilor meteo de cod galben de ploi, lapoviță și vânt puternic pe întreg teritoriul țării, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

Снеговик на скамейке в лондонском парке - Sputnik Moldova
Vremea se schimbă brusc: Avertizare meteo de ultimă oră

Meteorologii anunță că, în legătură cu deplasarea unui ciclon sudic în apropierea teritoriului țării, astăzi, 8 februarie, vor cădea precipitații, ziua pe arii extinse puternice (15-20 l/m2) sub formă de ploaie, la nord — ploaie și lapoviță. Totodată, se vor semnala depuneri de lapoviță pe fire și crengi, iar vântul se va intensifica în rafale de până la 15-20 m/s.

În aceste condiții, se recomandă pietonilor să evite trecerea prin apropierea copacilor, să traverseze strada doar în locuri permise și doar la culoarea verde a semaforului. 

Conducătorii auto, în special cei de curse regulate de transport rutier interraional și internațional, sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.


Fluxul de știri
0