Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Revoltător: Ce le-a făcut un profesor de clasele primare unor băieți – Detalii

Abonare
Un profesor de clasele primare a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru că a avut un comportament pervers față de mai mulți elevi minori.

CHIȘINĂU, 27 mai – Sputnik. Un bărbat de 38 de ani își va petrece următorii șapte ani după gratii pentru că a manifestat un comportament pervers față de mai mulți băieți de clasa întâi. Totul s-a întâmplat în timp ce bărbatul activa în calitate de profesor la un liceu din Capitală.

Spital - Sputnik Moldova
Medicii vor fi condamnați la 99 de ani de pușcărie pentru efectuarea avorturilor

Procurorii au demarat investigațiile la sfârșitul anului 2016, după ce părinții unui minor a sesizat conducerea liceului despre comportamentul indecent al dirigintelui de clasă al copilului. Potrivit părinților, bărbatul ar fi avut un comportament neadecvat şi ar fi făcut gesturi nepotrivite faţă de copiii clasei întâi.

Fiind audiaţi, în condiţii speciale, minorii au confirmat acţiunile indecente ale profesorului. În scurt timp acesta a fost reținut, iar ulterior arestat. De pe urma acțiunilor abuzive ale bărbatului au avut de suferit nouă elevi minori. Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Cătușe și bancnote - Sputnik Moldova
Societate
O elevă a ajuns pe mâna procurorilor, riscă până la 5 ani de pușcărie

Potrivit unui studiu realizat de Procuratura Generală, în anul 2018 a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri în care copiii au devenit victime ale infracţiunilor cu caracter sexual, fiind pornite 373 de urmăriri penale pe fapte de abuz sexual, faţă de 332 de cazuri iniţiate în anul 2017.

Studiul mai arată că în 58 de cazuri copiii au fost abuzaţi în familie (de către concubinul mamei – 14 cazuri, părinţi biologici – 8 cazuri, bunel – 2, frate – 2; alte rude – 5 şi de către alţi minori - 27 de cazuri).

Procurorii monitorizează şi instrumentează cauzele în care copiii au devenit victime sau martori ai infracţiunilor, asigurând respectarea standardelor internaţionale şi naţionale existente în domeniul drepturilor copilului, inclusiv prin audierea lor în condiţii speciale, pentru prevenirea situației în care ar ajunge din nou victime.

Fluxul de știri
0