Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medicii vor fi condamnați la 99 de ani de pușcărie pentru efectuarea avorturilor

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
Medicii care vor efectua operații de întrerupere a sarcinii vor fi condamnați la 99 de ani, potrivit unei legi adoptate de senatorii statului american Alabama.

CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Senatorii statului Alabama, Statele Unite ale Americii, au adoptat o lege care interzice efectuarea avorturilor în orice perioadă a sarcinii, chiar și în cazul incestului sau violului, transmite postul de televiziune CBS News.

Legea a fost susținută de 25 de senatori, în timp ce împotriva au votat 6. Acum proiectul urmează să fie expediat spre examinare guvernatorului statului, republican Kay Ivey. Deocadamdată Ivey nu a făcut nicio declarație oficială în legătură cu semnarea proiectului.

PS Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca  - Sputnik Moldova
Ce spune Biserica Ortodoxă din Moldova despre avort?

Legea permite avortul doar în cazul în care se află în pericol viața și sănătatea femeii.

Dacă legea va fi semnată, acesta va intra în vigoare peste șase luni. Întreruperea artificială a sarcinii va deveni o crimă, medicii care vor efectua astfel de operații riscă o condamnare la 99 de ani închisoare.

Activiștii vor să conteste decizia senatorilor în conformitate cu decizia Curții Supreme a SUA din 1973, prin care este apărat dreptul femeilor la avort.

Anterior, guvernatorul statului Georgia, Brian Kemp, a semnat o lege prin care sunt interzise avorturilor, însă face o excepție pentru cazurile de viol, incest sau pericol pentru viața și sănătatea mamei.

Așa-numita “legea bătăii inimii” a fost adoptată mai devreme în Mississippi, Kentucky și Ohio, fiind examinată și de alte state.

Fluxul de știri
0