Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Specialist în Resurse Umane: Investește în profesionalism, și apoi cere salariu mare

© Sputnik / Miroslav RotariCatalina Zob
Catalina Zob - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii se plâng că angajatorii refuză să le ofere salarii mari, deoarece nu au experiență de muncă. Potrivit Cătălinei Zop, specialist în Resurse Umane, afirmația este eronată și este invocată de persoanele care nu au chef să lucreze.
Specialist în Resurse Umane: Investește în profesionalism, și apoi cere salariu mare

Tupeul unor tineri nu are limite. Cer salarii mari, ca să-și poată cumpără lucruri scumpe și să trăiască pe picior larg. În același timp, nu sunt interesați să muncească eficient și nici să se autoinstruiască.

Ion Stîngaci - Sputnik Moldova
Ofertă inedită pentru tinerii șomeri: statul le dă bani ca să muncească

”Invocă faptul că au nevoie de salariu mare ca să-și cumpere haine noi, să poată veni cu mașina la serviciu. Sunt după facultate, nu au competențe și nu pot să ofere randament companiei. Sunt tineri care nu știu ce sarcini implică funcția pentru care aplică. Mai mult, nu sunt dispuși să se dedice jobului full-time. Ei vor să lucreze, dar fără ca să renunțe la obișnuințele lor zilnice”, a explicat Cătălina Zop.

În companiile private, angajații sunt remunerați în funcție de profesionalism. Respectiv, dacă un tânăr se autoinstruiește continuu și își face bine meseria, va primi un salariu mai mare sau va fi promovat.

”Tinerii nu vor să investească în profesionalism. Puțini urmează cursuri de calificare, depun eforturi ca să devină specialiști buni.  Mulți sunt preocupați strict de chestiuni materiale. Consider că nu este adecvat să ceri un salariu mare, dacă nu depui efort să sporești competențele profesionale. De exemplu, în compania în care activez luăm tineri fără experiență. Pe cei activi, care își fac bine munca, îi avansăm în funcție sau le majorăm salariul”, a relatat Cătălina Zop.

Potrivit statisticilor, aproape 60 la sută dintre tinerii din țara noastră, care au atins majoratul, nici nu învață, nici nu lucrează.

Autor: Maria Dimineț

Fluxul de știri
0