Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salvatorii acţionează non-stop la Ştefan Vodă – ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore

© Sputnik / Evghenii PanasencoПоловодье
Половодье - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În Moldova rămâne în vigoare avertizarea hidrologică de creştere a nivelului apei în râurile Nistru şi Prut, cu posibilitatea ieşirii acesteia în luncă.

CHIŞINĂU, 26 mai – Sputnik. Autorităţile continuă lucrările de consolidare a barajului de protecţie pentru a proteja localitatea Crocmaz de riscul inundațiilor. În ultimele 24 de ore, salvatorii în comun cu reprezentanții instituțiilor guvernamentale desconcentrate în teritoriu au fortificat digul de protecție cu lungimea de 120 metri, fiind utilizați 6800 de saci cu nisip.

Pe parcursul zilei de ieri, conducerea și angajații IGSU au coordonat forțele și mijloacele, efectuând lucrări de fortificare pe două sectoare importante din preajma localității Crocmaz spre Tudora, raionul Ștefan Vodă. Pe primul segment au fost amplasați peste 4000 de saci, pe o lungime de 120 de metri, iar pe cel de-al doilea au fost efectuate lucrări de întărire a barajului cu argilă și nisip pe lungimea e 1 km.

Duminică, 26 mai, lucrările specialiștilor vor continua pentru ca digul cu lungimea de 3 km să fie fortificat. La acțiunile complexe sunt antrenați salvatori, carabinieri, ostași, muncitori, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale. În total în tabăra de câmp instalată la Crocmaz pentru prevenirea riscului de inundații sunt implicate 300 de persoane cu 97 unități de tehnică.

Drum inundat - Sputnik Moldova
Societate
Salvatorii sunt în alertă: Ploile abundente au lăsat în urmă prăpăd

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă monitorizarea nivelului apei pe râurile Nistru și Prut prin punctele de observare instalate și verifică sectoarele cu pericol, precum și sensibilizează populația cu privire la riscurile posibile în cazul inundațiilor.

Amintim că, în data de 24 mai 2019, la IGSU a fost activată Celula de criză pentru organizarea acțiunilor de prevenire a eventualelor inundații, în urma ridicării nivelului apei în râurile Nistru și Prut, cu implicarea experților din cadrul Ministerului Apărării, Agenției Proprietăți Publice, Administrației de Stat a Drumurilor, Agenției ”Apele Moldovei”, Agenției ”Moldsilva”, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General al Carabinierilor și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Fluxul de știri
0