Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Europarlamentare 2019. Configuraţia viitorului Parlament European

© REUTERS / YVES HERMANAlegeri europarlamentare 2019
Alegeri europarlamentare 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Site-ul Parlamentului European a prezentat prima configurație estimativă a viitorului Legislativ, obținută pe baza estimărilor de la încheierea votului pentru europarlamentare.

BRUXELLES, 26 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Pe primul loc în viitorul Parlament European se situează popularii, cu 173 de eurodeputați, urmați de socialiști cu 147 și de grupul ALDE-Macron cu 102.

Выборы в Европарламент - Sputnik Moldova
Politică
Surprize la europarlamentare: Primele date exit-poll

De remarcat că proiecția îi așează în grupuri diferite pe suveraniști, astfel: 57 la grupul Europa Națiunilor și Libertății (Salvini și Le Pen), 58 la Grupul ECR (conservatori) și 56 la grupul EDDF (democrația directă, UKIP și Mișcarea 5 Stele din Italia).

Însumat, aceste trei grupuri ating un număr de 171 de europarlamentari, adică aproape cât grupul PPE, de unde și efortul lui Matteo Salvini de a aduna partidele suveraniste pentru a deveni dacă nu primul, măcar al doilea grup din Parlamentul European.

Verzii ar obține 71 de mandate, conform aceleiași surse, iar stânga extremă 42 de locuri. În afară de aceștia, mai există un număr de 45 de locuri nedistribuite și care pot produce surprize.

© Photo : European ParliamentRezultatele alegerilor europarlamentare. Repartizarea locurilor în Parlamentul UE
Europarlamentare 2019. Configuraţia viitorului Parlament European - Sputnik Moldova
Rezultatele alegerilor europarlamentare. Repartizarea locurilor în Parlamentul UE
Fluxul de știri
0