Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surprize la europarlamentare: Primele date exit-poll

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaВыборы в Европарламент
Выборы в Европарламент - Sputnik Moldova
Abonare
La alegerile pentru Parlamentul European s-au prezentat mai bine de jumătate din cetățenii cu drept de vot.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Datele preliminare cu privire la scrutinul pentru Parlamentul European în toate cele 27 de state UE arată că majoritatea alegătorilor au făcut uz de dreptul lor de vot, le-a comunicat duminică jurnaliștilor reprezentantul PE.

”Prezenței la vot în cele 27 de țări constituie estimativ 51%, ceea ce este mai mult decât la alegerile anterioare (2014) și din ultimii ani”, a declarat el.

Prezența medie la vot în 2014 a constituit 42,61%.

Matteo Salvini and  Marine Le Pen - Sputnik Moldova
Politică
Alegeri europarlamentare: Ziua care ar putea schimba Europa

Datele exit-poll de la ora 21:00 în România arată următorul rezultat pentru principalele partide: PSD - 25,7%, PNL - 25,7%, USR-PLUS - 23,9%. Datele nu includ însă votul diasporei.

În Germania, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) este liderul cursei electorale pentru Parlamentul European, potrivit primelor date exit-poll, făcute publice de postul de teliviziune N24. Pe locul doi se plasează Verzii, fiind urmați de Partidul Social-Democrat.

Estimările pentru Franța arată că Marine Le Pen și Adunarea Națională au câștigat alegerile europarlamentare din Hexagon, depășind partidul președintelui Macron.

Exit-poll-ul din Ungaria indică drept câștigător partidul FIDESZ condus de premierul Viktor Orban. El ar obține 56 la sută din voturi, o victorie zdrobitoare.

Partidul conservator “Lege și Dreptate” (PiS) din Polonia înregistrează o victorie convingătoare  în alegerile europarlamentare. Potrivit exit-poll-ului realizat de Ipsos, formațiunea a acumulat 42,4 la sută din voturile alegătorilor.

 

 

Fluxul de știri
0