Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu mai postați imagini cu biletele de avion pe rețelele sociale: La ce riscuri vă expuneți

© Sputnik / OsmatescoOlga Demian
Olga Demian - Sputnik Moldova
Abonare
Pericol iminent! Ce li s-a întâmplat unor pasageri care au postat în mediul online fotografii cu biletul de avion
Nu mai postați imagini cu biletele de avion pe rețelele sociale. La ce vă expuneți

Ne-am obișnuit să ne anunțăm prietenii că mergem în vacanță, postând pe rețelele sociale fotografii cu biletul de avion. Puțini dintre noi conștientizează însă care sunt riscurile la care ne expunem.

Potrivit expertului în protecția datelor cu caracter personal Olga Demian, în întreaga lumea au fost înregistrate mai multe cazuri când pasagerii au rămas fără de biletul de avion după ce l-au postat în mediul online.

„Dacă vrem să rămânem fără vacanță, postăm în mediul online biletul de avion și avem toate șansele să rămânem fără călătorie. Există deja mai multe cazuri când pasagerii au afișat pe online „boarding pass-ul” (n.r. biletul de avion) și li s-au furat datele. Respectiv, omul s-a trezit că nu mai poate beneficia de tichet”,  a explicat Olga Demian în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei”, de la Radio Sputnik Moldova.

Expertul în protecția datelor cu caracter personal recomandă să evităm astfel de postări.

„Riscul ca cineva să ne utilizeze datele din bilet este foarte mare. Cel mai bine este să nu afișam imagini cu biletul de avion, dacă nu vrem să fim întorși înapoi de la ghișeu”, adaugă Olga Demian.

Maria Dastic - Sputnik Moldova
Ce riști dacă publici date cu caracter personal fără consimțământul deținătorului

Olga Demian îndeamnă să nu postăm în mediul online nici fotografii din vacanțe.

„Aș încuraja pe toți să nu mai publice fotografii cu copii, poze cu biletele la avion sau chiar poze din vacanțe, fiindcă s-ar putea trezi cu locuințele sparte. Oamenii rău intenționați asta și așteaptă, deoarece rețelele de socializare sunt o bază cu foarte multe informații. Sunt foarte multe cazuri când au fost furate bunurile din locuință anume după ce proprietarii locuinței au postat fotografii din vacanță”, adaugă Olga Demian.

Astfel, cel mai bine este să vă închideți profilurile astfel încât postările să fie doar pentru cei mai apropiați prieteni.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0