Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația se agravează: Armata este gata să intervină

Abonare
Pericol de inundații în mai multe localități din țară, în urma ploilor abundente – meteorologii au emis avertizare hidrologică.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Armata Naţională este pregătită să intervină cu militari şi unităţi de tehnică militară pentru întreprinderea acţiunilor de prevenire a inundațiilor în raionul Ştefan Vodă.

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a dispus ca 75 de militari din brigada de infanterie motorizată „Dacia” din Cahul să fie detaşaţi vineri în localitatea Crocmaz, raionul Ştefan Vodă, pentru fortificarea digurilor de protecţie în zona cu pericol de creştere a nivelului apei şi defrişarea zonelor pentru consolidarea barajelor, anunță instituția printr-un comunicat.

Последствия ливня - Sputnik Moldova
”Potop” în Moldova: Salvatorii au intervenit la Cahul – Video

Efectivul mobilizat pentru executarea lucrărilor va acţiona în zonă cu cinci unităţi de tehnică militară de tip URAL.

De menţionat că joi, 23 mai curent, prim-ministrul Pavel Filip a convocat o ședință în legătură cu existenţa pericolului de inundații în urma ploilor abundente care au căzut în raionul Ștefan Vodă, în special în localitățile din zona limitrofă a râului Nistru.

Totodată, conducerea IGSU a convocat astăzi celula de criză pentru întreprinderea tuturor acţiunilor necesare în vederea prevenirii riscurilor inundaţiilor în preajma râurilor Nistru şi Prut.

Şeful IGSU a cerut întreprinderea acţiunilor de prevenire a inundaţiilor, prin fortificarea digurilor de protecție în zonele cu pericol de creştere a nivelului apei.

Amintim că salvatorii au intervenit, în după-amiaza zilei de vineri, la Cahul, pentru a scoate două autovehicule inundate în urma ploii torențiale care a căzut în regiune.

Ploaia care a căzut în după-amiaza zilei de vineri a creat mari probleme și în alte raioane ale țării. Astfel, în raionul Călărași, au fost inundate mai multe gospodării și drumuri. Au fost inundate mai multe drumuri și în raionul Slobozia.

În Moldova sunt în vigoare două coduri galbene de instabilitate atmosferică și pericol de inundații.

Potrivit meteorologilor, astăzi și mâine sunt așteptate ploi de scurtă durată cu descărcări electrice.

Fluxul de știri
0