Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Cum și-au petrecut noaptea angajații unei structuri a Primăriei Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce locuitorii orașului Chișinău dormeau, angajații de la Întreprinderea Municipală (ÎM) Regia ”Exdrupo” lucrau.

CHIȘINĂU, 24 mai – Sputnik. Pe parcursul întregii nopți, Î.M. Regia „Exdrupo” a desfășurat lucrări de asfaltare a carosabilului și aplicare a marcajului rutier în zona centrală a Capitalei. Serviciile municipale de profil au a acționat în intervalul orelor: 22:00 - 07:00, prin lucrări plombare și așternere a stratului de uzură, pe strada Al. Pușkin, București și bd. Mircea cel Bătrân.

1/4
2/4
3/4
4/4
1/4
2/4
3/4
4/4

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a insistat ca drumarii să execute noaptea lucrările pe carosabil, prioritar, pe străzile aglomerate și pe arterele unde circulă transportul public, pentru a evita disconfortul pentru cetățeni și pentru a nu crea ambuteiajele în orele de vârf.

Import automobile - Sputnik Moldova
Societate
Surprizele care-i așteaptă pe șoferi și pietoni în Chișinău, de săptămâna aceasta

Totodată, pe parcursul nopții, 3 echipe ale Regiei ”Exdrupo" au intervenit cu lucrări de marcaj pe trecerile pietonale de pe adresele: str. Mit. G. Bănulescu - Bodoni - ASEM, str. Mit. G. Bănulescu - Bodoni, 28/2, str. P. Rareș, 18, 37, str. Al. Pușkin - str. Ierusalim, str. Romană, str. Albișoara, str. Gh. Asachi, str. Sihastrului, str. V. Korolenko, str. Academiei, str. V. Dokuceaev, str. Mit. G. Grosu și str. Gh. Tudor.  

După ce vor fi evidențiate trecerile pentru pietoni, va începe aplicarea marcajului vertical. Directorul ”Exdrupo”, Marcel  Zastînceanu, a precizat că marcajul rutier va fi realizat doar pe străzile principale și cele secundare din Chișinău, nu și pe străzile din cartiere.

Vopseaua acrilică care va fi folosită pentru aplicarea marcajului rutier în Chișinău are termenul de valabilitate de doar jumătate de an.

Fluxul de știri
0